Ter_Pelkwijkpark_Zwolle

sequentie van licht en ruimte

Samenvatting

Ter_Pelkwijkpark_Zwolle

Deze villa is gelegen aan de stadsgracht in het centrum van Zwolle. Het betreft een unieke herbouwopgave waarin de nieuwbouw op eigentijdse wijze is ingepast in de historische context. Het programma van eisen beschreef een woning om comfortabel oud in te worden, waarin geborgenheid licht, boeken en kunst centraal staan. Het ritme van ramen in de straatgevel is een voortzetting van de omliggende panden. De staande en liggende elementen maken de gevel zelfs klassiek in opzet. Vanuit de plattegrond gezien fungeert de straatgevel met terugliggende ramen als filter. Dit in tegenstelling tot de gevel aan de grachtzijde, waarbij de openingen zo zijn gemaakt dat het uitzicht en lichtinval optimaal is. De gevels zijn uitgevoerd in metselwerk, waarbij de voegen zijn uitgesmeerd. Door de ruwe manier van metselen blijft de steenstructuur, en op veel plaatsen de steen zelf, zichtbaar. Deze oude techniek geeft de woning de indruk uit één stuk te zijn gehouwen.

Facts

Project
Ter Pelkwijkpark
Locatie
Zwolle
Programma
Wonen
Opdrachtgever
Particulier
Aannemer
Bouwbedrijf van Pijkeren
Adviseurs
GWBO
Installateur
Koller Hattem
Project team
Tim

Meer projecten.

Alle projecten